annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Hoe veilig is app-bankieren?

Beantwoorden
Highlighted
Leesfanaat
Vragen: 61
Reacties: 51

Go Mobile, de BASE filosofie. We kunnen onze smartphone voor zowat alles gebruiken. Dus waarom niet voor onze bankzaken? Na online-bankieren, is er nu ook app-bankieren.Velen zijn nog wantrouwig. Wat als mijn smartphone gestolen wordt? Of iemand mijn smartphone hackt?
Iedereen weet dat beveiliging essentieel is, zeker met de technologie die snel groeit. Maar wat veel mensen vergeten, is dat de veiligheid meegroeit. De applicaties die door de banken aangeboden worden, zijn op dit gebied zeker high-tech beveiligd. Dit geldt ook voor de Bancontact applicatie, één van de betalingsmethoden in de MyBASE app.

Al gerustgesteld? App-bankieren is niet enkel veilig, maar ook erg gemakkelijk. In no-time plan je je overschrijvingen, check je je saldo en zelfs in de winkel vervangt je smartphone de bankkaart voor al je aankopen.

Enkele tips om nog veiliger te bankieren via je smartphone:
- Vergrendel je smartphone met een code. Zo heeft niemand anders dan jijzelf toegang tot je persoonlijke gegevens.
- Iedere bank applicatie vraagt een identificatie. Dit kan je vingerafdruk , een pincode, een wachtwoord zijn. Geef deze code nooit aan iemand door en sla hem ook niet ergens op. De beste plaats om deze te bewaren, is in je hoofd Smiley Knipoog.
- Zorg dat niemand meekijkt wanneer je bankiert via je smartphone. For your eyes only!
- Afgeleid wanneer je aan het bankieren bent? Sluit de applicatie onmiddellijk af, voor bovenstaande reden.

Zowat elke bank heeft zijn eigen app voor een gepersonaliseerd gebruik. Als je liever puur enkel betalingen wilt uitvoeren en ontvangen, kan je de bancontact applicatie gebruiken. Met een simpele scan is dit meteen geklaard. Meer info hierover? Bezoek Bancontact online https://www.bancontact.com/nl/veelgestelde-vragen voor al je vragen, of stel ze hier! Voor een uitgebreide support kan je natuurlijk best Bancontact contacteren.

Met volgende video zetten we de KBC applicatie in de spotlight omwille van zijn gebruiksvriendelijkheid. Echter zijn de applicaties van de andere banken ook niet mis!

What's new?
Beantwoorden
0 Likes