annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Aankondigingen

Aankondiging over BASE Community

BASE Community verdwijnt op 28/01/2022. Meer informatie vind je hier.

Goed om te weten!
Vanaf maandag 24/01/2022 zal je geen nieuwe topics meer kunnen starten of kunnen antwoorden op bestaande posts.
De community is vanaf dan read-only.

Smart city: a different way of thinking!

Beantwoorden
Debby
Episch
Vragen: 88
Reacties: 602
Ben jij een city slicker die wil meehelpen aan de groei van de stad naar het digitale tijdperk? Lees je dan in over Smart city.

‘Smart city’ is een concept, een begrip; een nieuwe manier om de stad te benaderen. Met gebruik van moderne technologie wordt de kwaliteit van het leven op lange termijn verbeterd. Niet enkel op sociaal-economisch vlak, maar ook het milieu heeft baat bij ‘Smart city’. Deze nieuwe vorm van verstedelijking wordt steeds belangrijker in de wereld.

‘Smart city’ brengt de digitale revolutie naar de stad. De behoeften van de inwoners en uitdagingen van onze tijd worden technologisch met elkaar in verband gebracht. Denk bijvoorbeeld aan ‘Smart mobility, ‘Smart entertainment’, ‘Smart retail’, ‘Smart payments’, ‘Smart services’… De mogelijkheden zijn eindeloos. Een voorbeeld van 'Smart mobility' is de app Citymapper.

Slimme steden zetten zich in om de openbare diensten zo doeltreffend mogelijk te runnen en inwoners en bedrijven het leven makkelijker te maken. ‘Smart city’ wordt gerealiseerd in samenwerking tussen overheid en ondernemingen.


”https://community.base.be/html/assets/Base-logo-small.png?version=preview”Debby | Ex-Moderator

Maak kennis met de moderatoren en ontdek meer over de werking van onze community .

0 Likes