annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Aankondigingen

Aankondiging over BASE Community

BASE Community verdwijnt op 28/01/2022. Meer informatie vind je hier.

Goed om te weten!
Vanaf maandag 24/01/2022 zal je geen nieuwe topics meer kunnen starten of kunnen antwoorden op bestaande posts.
De community is vanaf dan read-only.

Speciale behoeften: Google Glass en autisme.

Beantwoorden
Ashley
Leesfanaat
Vragen: 61
Reacties: 51

We proberen steeds meer hulpmiddelen te vinden voor diegenen die er nood aan hebben.
Het team van de universiteit in Stanford en Google hebben de handen in elkaar geslagen om Google Glass om te toveren tot een hulpmiddel voor autisten.Maar hoe kan Google hier dan in bijdragen? Wat is de meerwaarde van Google Glass hierin?

Autisme is een ontwikkelingsstoornis dat zich kenmerkt door beperkingen in sociale interactie en (non-)verbale communicatie. Ook herkennen we dit door een beperkt, repetitief of stereotiep gedragspatroon.

Google Glass helpt kinderen om lichaamstaal te herkennen en zo gevoelens te kunnen begrijpen. Dit heeft een enorme invloed op een persoon met autisme!
Het onderzoek begon met één Google Glass en een app. De bedoeling hiervan is om het herkennen van emoties een spel te maken. De kinderen worden beloond wanneer zij de juiste emotie herkennen en leren zo ook beter om te gaan met mensen in het dagelijks leven.

Het onderzoek breidt zich steeds uit. De tweede fase is van start gegaan en maar liefst 100 kinderen tussen 6 en 16 jaar testen dit uit bij hun thuis met toezicht van de ouders. Deze testfase zal ongeveer 4 maanden duren.

Het onderzoeksteam noemt dit een draagbaar gedragshulpmiddel, maar laten we even duidelijk zijn; er is geen ‘geneesmiddel’ voor deze ontwikkelingsstoornis. De bedoeling is om een efficiënt hulpmiddel te creëren om het leven aangenamer te maken zoals een hoorapparaat voor iemand met gehoorverlies.

Dit hulpmiddel leidt ons in de juiste richting om vele levens te kunnen veranderen in de toekomst.

Bedankt Google, en bedankt Stanford!Ps. Wil je nog info over hoe dit werkt? Meer uitleg vind je in deze video.

What's new?
0 Likes