annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Aankondigingen

Aankondiging over BASE Community

BASE Community verdwijnt op 28/01/2022. Meer informatie vind je hier.

Goed om te weten!
Vanaf maandag 24/01/2022 zal je geen nieuwe topics meer kunnen starten of kunnen antwoorden op bestaande posts.
De community is vanaf dan read-only.

Wat is een hashtag?

Beantwoorden
Debby
Episch
Vragen: 88
Reacties: 602

Wat is een hashtag?


Hashtag, hekje of #; je kan er niet meer omheen! Maar wat is dat eigenlijk, een hashtag? Een hashtag is een etiket. Het helpt je om berichten te vinden met een specifiek thema of onderwerp.

Hashtags worden het meest gebruikt in sociale media. Het begon bij Twitter en breidde al snel uit naar andere social platforms zoals Instagram, Facebook, Pinterest en Google+.

Iedereen die iets wil delen over een bepaald onderwerp kan een hashtag label toevoegen aan het bericht. Waarom is dit verstandig?


Hashtags zijn geweldig voor research
Info nodig over eender wat? Zoek op gerelateerde hashtags. Je zal zien dat er een bron van informatie tevoorschijn komt!

Hashtags helpen jouw doelgroep om jou te vinden
Zoals we net zagen doen veel mensen research met behulp van hashtags. Door hashtags te gebruiken die jouw doelgroep interesseren zal je de kans verhogen om gevonden te worden! Bijvoorbeeld wanneer je als bedrijf je nieuwe promotie onder de aandacht wil brengen: #BASESamsungS7 Smiley Knipoog

Hashtags worden links voor zoektochten
Wanneer iemand op jouw hashtag klikt, krijgt je post meer views wat nog meer mensen naar je post zal leiden!

Hashtags zijn een geweldige tool om te netwerken tijdens live events
De meeste evenementen en bijeenkomsten hebben tegenwoordig een dedicated hashtag voor het event. Op deze manier kan je gemakkelijk te weten komen wie er aanwezig is. Check de # via Twitter stream, kijk wie er tweet, stuur een direct message naar de persoon om af te spreken. Gezellig toch?

Breaking news en trending topics
Neem deel aan de discussie of wees solidair. Bijvoorbeeld #IkBenBrussel.

Hoe maak je nu zo'n hashtag?


Natuurlijk start je met het # symbool gevolgd door letters of nummers. Als je nummers gebruikt, moet er minstens 1 letter in je hashtag staan. Je kan geen andere speciale tekens gebruiken!

Een hashtag kan uit 1 woord bestaan, een afkorting, een zelfverzonnen woord of uit een zin. Als je het gebruikt als een zin mogen er geen spaties tussen de woorden staan.

Meestal wordt de hashtag aan het einde van de zin geplaatst. Je kan hem op zich overal plaatsen, zolang je ervoor zorgt dat het leesbaar blijft.


Bekijk onderstaande video voor nog meer informatie! Ben jij een fervent gebruiker van hashtags? We willen graag weten wat je ervaring is, dus aarzel niet om dit met ons te delen!


”https://community.base.be/html/assets/Base-logo-small.png?version=preview”Debby | Ex-Moderator

Maak kennis met de moderatoren en ontdek meer over de werking van onze community .