annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

We lijden allemaal aan digibesitas.

Beantwoorden
Ashley
Leesfanaat
Vragen: 61
Reacties: 51
iMinds Living labs heeft recent een studie gedaan over het gebruik van smartphones bij ongeveer 2000 personen. Uit deze studie blijkt er een grote verslaving te zijn aan de digitale wereld, ook wel digibesitas genoemd.De generatie die opgroeide met de nieuwe media (20 en 30’ers) lijden vooral aan digibesitas. Toen zij nog tieners en studenten waren, hadden ze ruim de tijd om de nieuwste media te ontdekken. Maar nu zijn ze volwassen, hebben ze werk en zijn ze vaak al gezinshoofd. Nu beseffen ze dat dit niet meer te combineren valt.

De smartphones zijn een must voor hun digitale levensstijl en ze gebruiken het voor zowat alles: social media, opzoeken van informatie, online banking, enzovoorts. Maar de smartphone is niet het enige waar zij veel tijd aan besteden. Terwijl ze TV kijken en sms’jes versturen, kijken ze ook naar Netflix, gebruiken ze Whatsapp en Skype. Wat is hier zo bijzonder aan dan? In plaats van de oude media te vervangen door de nieuwe media, wordt de nieuwe media gestapeld op de oude media! Dit houdt hen urenlang bezig. Dankzij deze nieuwe media, wordt er ook meer geïnvesteerd in de toestellen. 79% van de ondervraagden hebben minstens 3 schermen in huis en meer dan 25% heeft er zelfs 5! De hype rond multifunctionele schermen blijft zich ontwikkelen.

Geen verrassing dat onze digital minds ons hoofdpijn bezorgen. De grootgebruikers van digitale media zijn gemakkelijke slachtoffers voor burn-outs. Wist je dat de media hetzelfde effect op ons heeft als eender andere verslaving? Multitasking is niet goed voor onze hersenen en constant achter de schermen geplakt zitten verstoort ons slaapritme. Slaapproblemen kunnen op lange termijn erg schadelijk zijn voor de gezondheid.We geven het toe; we kunnen niet meer zonder onze smartphone en de digitale media. Daarom is het erg moeilijk om hen te elimineren uit ons leven. De sleutel is om het juiste evenwicht te vinden. Leg regels op voor de kinderen, leg je smartphone aan de kant wanneer je aan het rijden bent en hou je telefoon in je tas wanneer je op restaurant gaat. Ja, het is mogelijk!
What's new?
Beantwoorden