annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Aankondigingen

Aankondiging over BASE Community

BASE Community verdwijnt op 28/01/2022. Meer informatie vind je hier.

Heb je een traag Android-toestel? Laat het sneller werken met de onderstaande tips!

Beantwoorden
Abdel1
Professor
Vragen: 16
Reacties: 286
Een smartphone is fantastisch. Maar voor je het weet staat hij vol widgets en apps die het toestel alleen maar vertragen. Ofwel staat je opslagruimte bomvol, ofwel heb je te veel apps die het RAM-geheugen leegzuigen wanneer je de apps gebruikt.

Hoe dan ook, voor je trage Android hebben we hier een aantal tips.Laat een Android-toestel sneller werken in 5 stappen

1. Delete overbodige apps

De eerste stap om zoveel mogelijk geheugen vrij te maken: delete apps die je zelden of nooit gebruikt. Met de app Easy Uninstaller krijg je meteen een overzicht van het app-gebruik op je Android volgens 4 factoren: batterijverbruik, frequentie van gebruik, het RAM-geheugen en de opslagruimte. En dan deleten maar!2. Deactiveer default apps die je niet gebruikt

Als je default apps niet kunt deleten, deactiveer ze dan. Je trage Android zal dan ietsje sneller werken. Al blijft je opslagruimte even vol, natuurlijk.

3. Maak opslagruimte vrij

Een van de meest radicale manieren om opslagruimte vrij te maken is zoveel mogelijk foto’s en filmpjes deleten. Al hoef je deleten niet letterlijk te nemen. Zet foto’s en filmpjes gewoon in de Cloud. Dan bewaar je ze op een veilige plaats, en je kan ze bekijken op gelijk welk toestel. Ben je BASE-klant, dan krijg je trouwens 1 GB gratis bij je https://nl.community.base.be/apps-19/basecloud-activeren-30Cloud.

4. Delete widgets en dynamische wallpapers

“Widget” klinkt verdacht veel als “gadget”. Delete die dingen dus. Ze vertragen je Android alleen maar. Idem voor dynamische wallpapers. Da’s allemaal mooi om naar te kijken, maar ondertussen heb je wel het technologische equivalent van een slak in je handen. 5. Hou je Android up-to-date, altijd

Last, but certainly not least: elke update optimaliseert het besturingssysteem van je toestel. Zo zal je trage Android weer wat sneller werken.

”https://community.base.be/html/assets/Base-logo-small.png?version=preview”Abdel | Moderator

Maak kennis met de moderatoren en ontdek meer over de werking van onze community .

Beantwoorden