annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 
Aankondigingen

Aankondiging over BASE Community

BASE Community verdwijnt op 28/01/2022. Meer informatie vind je hier.

Hoe kan je mobiel dataverbruik (3G/4G) op jouw toestel vermijden?

Beantwoorden
Britt
Leesfanaat
Vragen: 67
Reacties: 11
Verschillende studies tonen aan dat het mobiel dataverbruik bij de smartphone eigenaars toeneemt. Het betekent vandaag een grote vrijheid om je emoties altijd te kunnen delen met jouw vrienden, het laatste nieuws te raadplegen en jouw e-mails overal te kunnen checken. Dit heeft echter ook een negatieve zijde. Sommige gebruikers hebben een heel hoge factuur ontvangen of hun belwaarde volledig opgebruikt, zonder dat ze dit verwacht hadden.

Om zulke verrassingen te vermijden, kan je jouw internetverbinding uitschakelen wanneer je deze niet gebruikt of als je gebruik maakt van een Wi-Fi verbinding. Vermijd updates van apps via mobiel internet en programma’s die op de achtergrond blijven lopen.

Onderstaande info is heel belangrijk voor gebruikers van iPhone- en Samsungtoestellen (vanaf Galaxy S5):

Sinds de laatste updates van deze toestellen verscheen een nieuwe optie die jouw mobiel dataverbruik enorm kan doen toenemen. Om onaangename verrassingen te vermijden raden wij aan om de volgende opties uit te schakelen: Wi-Fi Assistentie op de iPhone en Speed Booster op de Samsung. Deze opties zorgen er namelijk voor dat je automatisch overschakelt op mobiel internet als de Wi-Fi verbinding te zwak is.

Als deze opties actief zijn, kan dit dus leiden tot een verbruik van heel veel mobiele data en tot een hoge factuur of tot het opgebruiken van jouw beltegoed.

Om deze optie uit te schakelen op je iPhone kies je ‘Instellingen’ en vervolgens ‘Mobiel netwerk’. De knop die je moet uitschakelen bevindt zich helemaal onderaan de pagina.

Als je een Samsung hebt, klik je op ‘Apps’, ‘Instellingen’ en ‘Downloadbooster’. Je schakelt deze optie vervolgens uit.

En welke tips hebben jullie om meer - en zeker niet minder- data te kunnen verbruiken?
Always happy to help you Smiley Vrolijk
Beantwoorden
0 Likes