annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

sms versus iMessage

Beantwoorden
Ashley
Leesfanaat
Vragen: 61
Reacties: 51
Als je een iPhone hebt, heb je zeker en vast al eens de keuze gekregen om een iMessage te sturen. Maar wat is nu het verschil met een gewone sms?Eerst en vooral moet je een internetverbinding hebben om een iMessage te kunnen sturen. Deze sms-dienst van Apple werkt op een andere manier dan de normale sms, net zoals andere messaging diensten (Viber, WhatsApp, …).

Ten tweede kan je met iMessage eender welke soort berichten sturen naar jouw correspondent: spraakberichten, video’s, foto’s, GIF’s, … Het werkt dus een beetje zoals de klassieke MMS.

Met deze service kan je ook berichten naar elkaar sturen zonder jouw mobiele nummer te gebruiken. Hiervoor heb je wel jouw Apple ID nodig. Zo kan je op al jouw Apple-apparaten berichten versturen én ontvangen.

Jammer genoeg kan je enkel iMessages sturen van Apple naar Apple.

Maar hoe zie ik het verschil tussen iMessage en een gewone sms zonder aan de ontvanger te vragen welk toestel hij/zij heeft?

Heel simpel! Als de kleur van de tekstballon blauw is, gaat het om een iMessage. Is het groen? Dan gaat het om een gewone sms. Een sms wordt gewoon aangerekend op jouw factuur of wordt in mindering gebracht van jouw sms-bundel.

Op de website van Apple vind je meer informatie over deze dienst, zoals de instellingen.

Wat zijn jouw ervaringen met iMessage en heb jij nog tips om te delen met onze Community?
What's new?
Beantwoorden
0 Likes